Nu är det julafton!

Klockan har nu passerat tolv och det är alltså julafton nu!! Oskar sover redan och jag ska bara raka benen sen ska jag joina honom. Lägga sig med nya lakan, de är nice =)

Julgranspynt och röda byxor


Pyntade granen i söndags...

Såhär blev det...

Och en bild från innan idag, precis innan jag skulle ge mig ut och göra stan osäker i mina röda byxor =)

Lilljulafton

Dan-före-doppare-dan! Gick runt stan en runda idag. Hade ett litet ärende med ett bortkommet julkort.. Fick även chansen att kalla en man för gubbjävel. Står ett ut med att fisförnäma gamla gubbar tror att dem kan bestämma hur folk ska gå på trottoaren, så när han började bitcha på så kunde jag inte hålla käften heller!  Tråkigt men sant.
Och kallt var det ute, och soligt! Mina ögon rann typ konstant. As-jobbigt!

Ska hem till oskars pappa ikväll. Traditionsenligt. Och om vi ska hålla oss till traditionerna så ska vi väl också stanna till vid macken på vägen dit så att oskar och hugo kan köpa sina julklappar till sin lillsyrra..

Hoppas alla får en god jul, själv ska man vara ledig både julafton och juldagen..det kan behövas!! =)

Redo för en uppdatering.

Nu är jag faktiskt redo för en uppdatering igen. Bara för att jag har blivit glad idag. Jobbade med Åsa idag, som vi var på fest hos i lördags. Hon är skitsnäll, då blir jag glad =) Hahaha (det lät så silly) men men.. Sen kom lönebeskedet! Alltid efterlängtat.. Det är alltid lika spännande innan man öppnat det ;) Ungefär som julklappar på julafton, bortsett från att man nästan alltid blir besviken när man öppnat lönebeskedet. Men man ska ju vara glad att man har ett jobb, och även om inte lönen var så bra så har jag ju varit med om sämre! Detta skulle vara en positiv grej men nu när jag skrivit så låter det mest negativt...(konstigt) jag menade iaf att det var kul att få se lönen idag.

Och en annan sak som gjorde mig väldigt glad var att när jag kom hem från jobbet, trött som en pensionär, så tittar jag ner på golvet och då ligger det där! Årets första julkort!! Lika kul varje år, jag blir alltid så glad av dem där små korten..
Och det första var från Karro. Och jag har inte skickat hennes kort ännu eftersom jag inte vet adressen. Men igår när jag skickade alla andra (jag vet, alltid ute i sista sekunden) så tänkte jag att jag skulle ta reda på hennes adress och sedan skicka med ett vanligt frimärke för då kommer det fram ändå. Ska göra likadant med Millas julkort. Hittade inte henne adress heller. Hitta.se är inte alltid så bra =)

Ha de fint!

Ja, jag vet..

..att jag är absolut skit-tråkig som inte uppdaterar. Men allt är grymt stört just nu. Och man blir väldigt trött av att gå och vara pissed off hela tiden. Och jag orkar inte tragga om det heller, ett: "-Var inte så jävla falsk." och vända ryggen åt fanskapet fick räcka. Jag orkar inte dra upp vad det gäller och jag orkar inte skriva om något annat heller. Kan ju bara kort förtydliga att det INTE är oskar det handlar om ifall någon skulle få det för sig...

Så om ni undrar varför jag inte uppdaterar så är det för att jag är fullt upptagen med att lacka ur.

Pizza

I förrgår (tisdag) när jag var ledig passade jag på att göra hemmagjord pizza (degen var dock färdigköpt, det är det bästaste =) ) så här såg det ut ;-)

Tisdag

Ledig idag. Ska sedan jobba från imorron fram t o m fredag nästa vecka. Det suger lite. Såhär ser jobbetiderna ut:

Onsdag: 9 - 19.30
Torsdag: 12 - 19.30
Fredag: 12 - 19.30
Lördag: 11 - 16
Söndag: 12 - 16
Måndag: 7 - 17
Tisdag: 7 - 17
Onsdag: 9.45 - 17
Torsdag: 9.45 - 17
Fredag: 7 - 17

Dessutom blev jag igår tillfrågad om jag inte kunde jobba idag också, och eftersom jag jobbade igår så hade det i så fall blivit ytterligare 2 dagar till mitt underbara schema ovan. Så nej, jag var tvungen att tacka nej till det erbjudandet.
Och eftersom detta är min enda ledig dag innan helgen nästa vecka så var jag lite kluven över hur jag skulle tillbringa den. Jag ville ha sovmorron, men ändå ville jag gå upp tidigt så att jag skulle hinna göra saker. Det slutade med att jag gick upp klockan 11. Det jag har hunnit göra är att slänga en lite skräp, rensa ur kylen och varit nere med soporna. Bokat en tvättid och slängt i tvätten. Samlat ihop tomburkar som jag ska panta. Klurat på middagsmat för idag och imorron (för jag orkar inte stå och laga mat imorronkväll när jag kommer hem lite innan 20) och skrivit en handle-lista. Bokat om min massagetid, nu blir det inte förrän den 9 januari... Sen har jag pratat med brossan en liten stund. Helst av allt hade jag velat laga mat, gå på stan och fixa dem sista julklapparna (så att det är färdigt så att man inte behöver stressa med det i sista stund som vanligt) och städa hela lägenheten så att mamma och pappa kan komma in och fika någon gång i veckan. Men i och för sig så jobbar jag ju kväll resten av veckan och det bli kanske lite sent om dem inte kan komma hit förräns åtta på kvällen..och på lördag är jag bjuden hem till Åsa och Erik på kvällen så då går det inte. Vet iofs inte om jag ska gå, vet inte om jag känner mig sugen på att festa. Särkilt inte när man sen ska jobba dagen efter. Men vi får se.

Jag hade bara velat vara ledig nu fram till jul så att jag hade haft en massa tid på mig att göra det fint i lägenheten och baka lussekatter och pepparkakor och massa sånt. Och göra pepparkakshus! Det är ju en tradition, vi gör pepparkakshus varje år, oskar o jag. Imorse hade jag lite funderingar på om jag skulle baka lussekatter idag, men sen kom jag fram till att jag inte orkar.. Lussekatter är sjukt gott men det tar ganska lång tid att göra. Stort minus. Får se om inte mamma ska baka lite så kan jag be henne baka extra många så jag jag snatta nårra från henne istället. Hennes blir mkt godare och finare dessutom.

Nej nu är nog tvätten klar och jag måste sluta skriva för detta blev ju lååångt. Var inte riktigt meningen, men när jag väl börjar så kan jag tragga på om vad som helst, hur länge som helst i princip.

Fyra och ett halvt år

det är ganska lång tid det!!

Kunde inte varit sletnare

Allt började i lördags då det var personalfest. Den kvällen slutade klockan 5 på morronen. För att några timmar senare gå upp och jobba. Eftersom en klant till kollega hade stukat foten under festligheterna och därför fick åka in till akuten så fick jag jobba längre än vad jag skulle ha gjort. Jag var inte helt nöjd med det. Efter jobbet bär det av till maxi, handla, hem, laga mat, äta. Sen hem till brossan en runda och hämta lite grejor som mossan skickat med honom. Sen hem igen, sleten som ett svin. Men jag tänkte jag kan inte lägga mig för tidigt för då kan jag inte sova, så 21.40 pallade jag mig till sängen vilket i och för sig är sjukt tidigt för att vara jag men ändå. Sen upp 5.20 och jobba till klockan 17. Ta bussen hem, vara hemma vid 18.00. Lägga sig på soffan, somna. Vakna, åka till 3 kronor, käka pizza. Hem, titta på tv.. Kunde ju inte låta bli att kolla på Boston tea party. I säng, efter 11.. Upp 5.20, jobba till 17.00. Bli hämtad på jobbet, hemma vid 18, somna på soffan. Vakna, kolla på desperata hemmafruar. Äta, diska. Och nu sitter jag här. Och trots att jag inte har fått vila ut så sa ja inte emot när chefen "frågade" om jag kunde börja 7 imorron och på torsdag också.. Man kan knappt kalla det att han frågar men men, han formulerar det som en fråga iaf.

Kan inte fatta att jag inte ska få vara ledig förrän på fredag, och så mycket ledig kan man väl inte säga eftersom jag måste röja upp denna krigszon som kallas för lägenhet då jag lovat karro en visning på eftermiddagen. Och på kvällen fyller mamma år. Gissa om jag kommer somna i bilen på väg hem därifrån, får se till att det inte blir jag som får köra bara.. Kan heller inte fatta att jag fortfarande sitter uppe. Eller att jag tog på mig att jobba nästa fredag (kväll dessutom), för att en kollega ville vara ledig.. Ibland är man bra dum, men det tycker man inte när lönen kommer.. Och med tanke på vad lite pengar jag redan har kvar från denna lönen (och då har jag inte ens köpt julklappar, födelsedagspresent till mamma, betalat resan, betalat 3st h&m räkningar till pappa eller betalat min mobilräkning) så känns det ju som att lite xtra cash kan komma handy..

RSS 2.0