Gone

Nu är hon borta. Fick reda på att hon dog i onsdagskväll.
Hon fick alltså inte ens en vecka som doktorn trodde.
Och vi skickade blommor i tisdags och det är inte ens säkert att hon hann få dem..

Johan Glans

Glömde skriva att vi var och tittade på Johan Glans igår. Och med "vi" menas i detta fallet: jag, Amy, Milla, Nicke, Onke och en tjej som hette Sofia. Jag blev inringd iförrgår efter att Millas pojkvän Jonas fått reda på att han var tvungen att jobba.. Så efter samling hemma hos Amy o Nicke begav vi oss till Hässleholm där uppträdandet skulle äga rum. Jag trodde att vi hade marginalerna på vår sida men så visade det sig inte vara fallet. När vi kom fram till Hässleholm var klockan redan 19.40 och föreställningen skulle börja 20.00. Att dessutom ingen av oss visste vart vi skulle hjälpte ju inte, så efter att ha kört runt lite utan någon större framgång bestämdes det att vi skulle fråga efter vägen. Amy var den som tog initiativet och gick fram och frågade en kvinna om vägen. Vi andra satt kvar i bilen och hörde inte samtalet, men eftersom dem stod och pratade en stund så trodde vi att hon hade fått beskrivning men när vi sedan frågade vad hon hade sagt så visade det sig att hon hade sagt att hon inte var härifrån och inte visste vägen =P.  Klockan var nu 19.50 och paniken började stiga, jag tror att det var ren instinkt som då kröp fram och gjorde att chaufförerna automatiskt körde åt rätt håll. Vi parkera och gick in för att gå på toa 19.55 och när vi alla hade kommit ut från toan ringde klockorna att det var dags att gå in, perfekt timing. För min del hade det i och för sig inte gjort något om vi kommit en timme senare för jag tyckte inte uppvärmaren Marika Carlsson var någon höjadare..men men har man betalt för det så får man ju se allt. Hon den dryge höll på i 40 minuter, sedan var det 20 minuters paus och sedan äntligen var det dags för en timmes skratt signerat Johan Glans! Han var väldigt rolig, kändes lite synd bara att han bara höll på i en timme och uppvärmaren höll på i hela 40min.. Men det var i alla fall kul att höra honom. Efter detta blev jag väldigt sugen att gå och se Hipp Hipp. Har velat det länge men aldrig blivit färdig att ta tag i saken. Nu känner jag att nästa gång dem uppträder vill jag sitta i publiken! Skånska komiker ÄGER!!

       
Milla o Amy innan.              Vi, innan.                     Vi, innan.                    Vi, innan.                      Skånepåg!

   
        Johan.                     Marika och Johan.          Skolpolis.

Stay away from me!

Jag tror att det pågår en mindre epidemi av maginfluensa här i Kristianstad. Idag var sju stycken hemma i maginfluensa på Ica kvantum, vår granne till vänster på jobbet. Och på lilla apoteket till höger om oss var det tre stycken som var hemma i kräksjukan idag. Jag blir rädd..jag ska jobba nu hela helgen och har verkligen inte råd att vara hemma nu när man har en stundande flytt, med allt vad det innebär och m. dubbelhyra, och även vår stundande resa.

Så snälla maginfluensa STAY AWAY FROM ME!

Mitt liv den senaste tiden

Jag har inte skrivit så mycket här på senaste tiden eftersom jag har haft så mycket att göra. Jag har jobbat nu dem senaste tio dagarna (inklusive alla påskdagar), och efter arbetet har det varit ganska uppbokat också. I fredags jobbade jag till 17.30 och klockan 18 kom mamma och pappa hit och käkade middag. Tack vare underbara Oskar så blev det en skitgod middag. Och potatisgratängen var lysande!
Sen på lördagen var vi hos Marcus och Anny efter jobbet och käkade middag där. Det var verkligen en fantastisk måltid och jag blev förvånad över att ni var så duktiga i köket.
På söndagen var vi hemma hos Hugo en liten stund, men det var ganska slappt. Alla var så trötta så det slutade med att vi satt och tittade på ett program som handlade om asiater som framställde te. Väldigt ointressant faktiskt (särslilt eftersom jag inte ens dricker te) men vi var alla tre för trötta för att orka engagera oss.
På måndagen jobbade jag till 17.30 och efter det så skulle jag ta bilen hem till Oskars mamma. Men det var lite svårt eftersom jag glömde bilnycklarna i mitt skåp och eftersom butiken var larmad så var det ganska så omöjligt att gå in och hämta dem. Så där stod jag på parkeringen (i strumpbyxor och korta shorts) med en bil fast utan bilnycklar och med en mobil med endast ett uns batteri kvar. Så jag ringde till Oskar och så fort han svarade så hastade jag fram: "-Jag har inga nycklar till bilen ni får komma och hämta mig." Och Oskar svarade "-Men kladdmaja vi skulle ju hem till mamma nu ju. Jag får ringa till Hugo och hör om...." Batteriet dog. Men bara en liten stund senare ser jag Hugans vita bil komma i rondellen. Och det var en härlig syn eftersom det var rätt kallt att stå ute i srumpbyxor samtidigt som det snöar.. Sen åkte vi hem till deras mamma och åt. Det var trevligt, bland bebisar och valpar =) Oskars lillasyster har fått en hund, en miniliten Shetland Sheepdog..åhh vad söt den är! Och så var lilla Tuvan där, han är också väldigt söt, han är nog den sötaste bebis jag någonsin sett (okej nu är jag ju lite partisk, men det är sant). Det är så kul att se han när han grimaserar. Han jag ju börjat smaka lite på riktig mat. Han får ett nytt smakprov varje dag. Och måndagens smak var päron. Han grimaserade efter första skeden, sedan bara gapade han så fort han såg skeden ;-)
Och idag är alltså min första lediga dag sedan söndagen v.11. Torsdagen v.11 var jag och karro och hälsade på Milla och Jonas i deras nya hus. Amy, Nicke och Kenzo var också där. Det var trevligt! Och ikväll ska jag följa med Milla, Amy och Nicke till hässleholm och se Johan Glans! Kul! Tack för inbjudan.
Idag fyller Karrolajna 20 år! Grattis gumman, och lycka till på nya jobbet!

Idag är alltså min först lediga dag på ett tag, och även den enda, imorgon jobbar jag 7-17 och sen jobbar jag det långa passet i helgen och sedan 7-17 på måndag, sen är jag ledig på tisdag och sen jobbar jag på onsdagen igen..osv.. Och eftersom jag hittills typ bara har gjort nyttiga saker på mina lediga dagar (typ tvättat och sådant) så tänkte jag att idag ska jag göra raka motsatsen. Idag ska jag bara slappa, jag ska inte gå utanför dörren (och det har jag ju lyckats med under denna vakna timmen idag). Och så ska jag bara ligga i soffan och titta på Desperate Housewives säsong 3 som jag köpte förra gången jag var ledig. Nu måste jag verkligen sluta skriva för ingen kommer orka läsa allt detta...och om du gjort det, starkt jobbat!image68
Tuve grimaserar.

Lilla hunden.

En blomma hemma hos Marcus...


Mamma o son


Håller på att fixa bilden...

Allt

Har inte bloggat nu på fem dar, har hänt ganska mycket. Fick reda på i fredes att hon som jag skrev om i förra inlägget fått besked av doktorn att hon bara har en vecka kvar... Ruggigt och sjukt ofattbart. Kan inte sluta tänka på det!

Har även blivit tillfrågad om jag vill ha mer ansvar på jobbet. Känns konstigt. Att jag som varit där mindre än ett år och tillika minst av alla blir tillfrågad om mer ansvar och dem som varit där längre än mig och dessutom är fast anställda inte blir tillfrågade.. Weird! Kan inte sluta tänka på det heller.

Min hjärna vill bara explodera just nu och jag önskar bara att jag var någon annanstans och inte behövde tänka på saker och fatta beslut..

Istället får jag försöka roa mig och inte tänka på jobbiga saker. Som iförrgår körde jag eltrucken på jobbet (fast jag inte får, chefen hade blivit väldigt sur om han fått reda på det) men kul hade jag, körde fram å backade tillbaka, körde runt hörn o hissade saker..=)..)

Här kommer också en fin bild på Tuve (som jag är moster till), piggar inte den upp så vet jag inte vad..
image66

Tiden går så fort...

Ibland kan allting gå så fort.. En vän till vår familj (eller hur man nu ska förklara henne) fick efter nyår reda på att hon hade cancer och idag ringde jag min faster för att höra hur det var med henne. Och då sa min faster att hon var jättedålig och att läkarna hade sagt idag att det inte gick att rädda henne och att hon snart skulle dö...
Känns sjukt jobbigt, jag har kännt dig sen jag var liten. Och vi har ändå träffats ganska mycket. Jag minns när jag var liten och du hade en blå mascara, jag ville också så gärna ha en blå mascara, precis som du! Och sen på sommaren kom ni och hälsade på oss och då fick jag en blå mascara och en blå ögonpenna av dig!
Och när vi var hemma hos min faster och jag hjälpte dig att diska och du bjöd mig på disk-snaps trots att jag inte var mer än kanske 10år. Baileys fick jag. Och nu i höstas var jag på Analycen och jobbade ihop med dig...

Söndag

Imorse gick jag upp 8.40 (trots att jag inte gick o la mig förrän 2.40 så kände jag mig ändå vaken) och så klädde jag på mig och gick ut och gick. Jag gick bort mot näsby, svängde och gick mot ängaleden, sen långebro, söder, bakom maxi, mot sjukhuset och bland alla de fina husen mellan sjukhuset och sommarlust.. Så det var en ganska bra runda, tog 1,5 timme... Det var skönt att börja dagen så. Sen har jag diskat, tvättat och så har jag och Oskar städat vårt förråd på vinden! Gud vad skönt att ha det gjort!  Det var skönt att Oskar ville hjälpa mig för jag tycker inte om att vara uppe på vinden själv. Och nu har vi precis käkat. Vi var så duktiga och lagade potatisgratäng och fläskfilé m. sallad bestående av babyspenat, gurka o tomat.. Mumms.. Och så en X-ider spring till detta, yummie!

Nyvaken...

Fy fan vad jag har mått idag..inte bra. Har varit helt slut i kroppen idag, en konstig känsla. Har haft ont i huvudet, vänstra sidan av magen och helt sjukt ont i ryggen idag. Satt i trean idag och då brukar jag vara på hugget. Men icke. Ett tag funderade jag starkt på att gå hem, så sjuk kände jag mig, men så tänkte jag att: det är ju bara några timmar till, jag får vara stark. Så jag stannade tiden ut, sedan dök jag direkt i säng när jag kom hem mellan 17.30-17.45 och sen har jag sovit tills nu. Kändes rätt tradit att gå upp och se att klockan var nio och jag som hade tänkt gå och lägga mig tio. Kul att bara vara uppe en timme på sin fritid. Och vi som har fått färgproverna till golven, väggarna och köksluckorna idag...

I c U

image65

God natt

Nu har vi tagit ett stort steg

Idag har vi tagit ett stort steg, idag har vi nämligen beställt soffa =)
Jag, älskling o Hugan var på Bromölla möbelaffär idag och beställde soffa.
Det är jobbigt att köpa möbler, man vill ju inte ha snygga möbler, man vill ju ha PERFEKTA möbler.
Så nu när vi har bestämt soffa har vi haft lite huvubry. Nog för att vi föll för soffan Magnum direkt, men sen skulle man ju välja tyg också. Förra gången skar vi ner på alternativen tills vi bara hade två kvar. Så idag skulle vi välja mellan dessa två, det var inte lätt. Den ena är typ mellangrå, väldigt snygg och stilren. Och den andra är typ svart-melerad med tunna silvriga trådar i. Till sist, efter en del funderingar, valde vi den senare. Dock tror jag att den första hade passat mina redan inhandlade gardiner bättre, men man kan ju inte välja soffa efter vilka gardiner man ska ha...

Jag är nöjd med vårt val!

Sen återstår bara alla andra möbler. Det är svårt och dyrt. Men vill man ha de fint så får man offra lite...

Nu har jag ett problem

Nu har jag verkligen ett problem här. Jag hittar inte laddaren till min digitalkamera.
Och jag har precis fått en väldigt bra idé som jag tänkte testa. Men jag kan inte hitta den, undra var den har blivit av.
Kanske har Oskar gett bort den till sin mamma igen. Förra gången hann jag stoppa honom precis i överräcknings-ögonblicket när jag fick för mig att det var min, vilket det också var. Oskar däremot trodde att det var hans mammas.

HuuuuuunD

Asså jag vill ha en HUND.. Har velat det ungefär sen jag var en si så där 0 år gammal..typ.
Sen när vi flyttade till lägenheten så hade dom som bodde här innan både en katt o en hund (i denna ettan) så då kändes det ändå som att det kanske var lite möjligt att skaffa en hund, men sen insåg jag att man kan inte ha en valp i en etta på 4:e våningen. Sen i höstas hittade jag min drömhund, en svart liten gullig blandras och den ville jag förstås ha men det var inte rätt läge. Nu när vi ska flytta känns det som att nu kanske man verkligen kan skaffa en hund och idag hittade jag en annan hund jag vill ha. Eftersom jag vet en som har en fransk bulldog så är jag lite sugen på en sådan och i höstas när jag hittade den svarta blandrasen på blocket så ringde jag och snackade med uppfödaren och hon sa att det skulle bli en kull till vid våren/sommaren, så en av de hundarna vill jag ha!! Och den franska bulldogen som jag hittade nu kostade bara 12 500kr vilket är billigt för en sådan renrasig... Check it out!

image63
Världens sötaste blandras med lite lockiga öron!!

image64
Sååååå söt med ett svart och ett vitt öga =)

Dagen

Idag gick jag upp vid 10 sen klädde jag på mig och gick ut och gick. Kom precis hem, skönt.
Har ringt och snackat lite med abk, angående renovering och så. Och dem sa att vi inte kunde flytta in förrän den 2 maj klockan 12. Så antingen får vi dubbel hyra en månad eller så blir vi hemlösa i 1-2 dygn.. Får väl se hur det går med det. Och renover skulle dem troligtvis inte börja göra från den 5 maj i så fall.. Jobbigt, ska dom renovera toan (vilket jag hoppas) så kan vi ju inte bo där under tiden som dom gör det och då kan man ju undra när vi kan flytta in egentligen..hum.. Nu har jag tvättid så jag får väl gå ner i källaren och slänga i en maskin och sen får jag gå upp och käka frukost, börjar bli jäkligt sugen på det nu...banan, knäckemacka m. oxkött, och blåbärssoppa är det som står på menyn mmmm =)

Ur arkivet, bilder från min digitalkamera

image56

image57

image58

image59

image60

Vad ska man göra?

Gråta? Har jag redan gjort. Kunde inte göra något annat. Kom till jobbet imorse, kände mig ganska glad trots att polackerna hade kollat på mig o snackat.. Gick in i omklädningsrummet o där sitter Jennifer o Sara. Och så frågar Sara: "Har ni träffat den nya mannen?" Och jag fattar ingenting. Tänkte vaddå för man? Här eller var? Så sa hon: "Ja, han som ska börja här." Och jag blir helt ställd, har inte hört någonting om att någon ny ska anställas, i så fall borde man ju själv stå på tur för en fast anställning men jag har inte hört ett piss. Så tänker jag: Är det någon ny praktikant eller någon ny städare eller någon ny extern leverantör eller nåt? Så säger Sara: Ja, han som ska börja här, jag ska ju sluta. Och jag var helt säker på att hon skojade, det verkade som ett skämt, tänkte inte fan ska hon sluta, i så fall skulle man ju hört något, det kan ju inte bara komma så som en blixt från en klar himmel. Så jag bara tittade på henne och så sa jag: Nej. Och så tittade hon allvarligt på mig och sa: "Jo, jag ska sluta. Jag har fått en egen butik, jag ska bli butikschef. Allt jag kunde säga var bara: Nej, nej, nej.. Och så kom tårarna. Och så kramar Sara om mig och säger att hon ska bli butikschef och att hon har köpt hus och allting. Och jag bara gråter. Hon trodde att jag visste, annars hade hon ringt mig i helgen och berättat allt. Men jag har varit ledig nu 4 dagar, fredag-måndag så jag visste ingenting. Jag var tydligen den ende som inte visste något. Kunde inte fatta att Sara skulle lämna mig, hon är ju den bästa på hela stället, det var hon som stod och väntade på mig när jag klarat uppskrivningen, det var hon som fixade mitt jobb till mig, det var hon som alltid livade upp stämningen på jobbet. Och nu ska hon sluta. Och hennes ersättare är en gammal gråhårig gubbe med något dubbelnamn som slutar på Åke. Fan! Man är ledig i fyra dagar och under den tiden förändras allt. Den bäste på hela stället ska sluta, öppna egen butik och flytta från stan och hennes ersättare blir en 20 år äldre MAN....

Måndag 3/3

Idag har jag varit duktig, fast inte helt duktig. Skulle ut & gå men det blev aldrig av. Vaknade vid 9 och tänkte att det var lika bra att gå upp och gå direkt, men så gjorde jag mitt misstag, jag tänkte att jag kan snooza i tio minuter..det har aldrig skadat. Men DET har de, pga detta kom jag inte upp ur sängen förrän lite efter 10. Sen käkade jag frukost o snackade med daddy & sen var klockan 11 och det var försent att gå eftersom jag hade tvättid klockan 12.
Men jag har tvättat och städat idag (mkt duktigt). Jag har även tagit ner julgardinerna (ja ni läste rätt JULgardinerna) jag vet att det är sjuuuuukt sent jag det har varit jobbigt att ha dem uppe så här länge men jag ville inte byta förrän jag hade splitternya, vilket jag fortfarande inte har så nu har jag INGA gardiner. Tänkte vad fan gör de? vi ska ju bara bo här i 2 månader till innan vi ska flytta och vi överlever i 2 månader utan gardiner =)

Har börjat tänka lite på det här med min permanent, jag skulle kanske inte gjort det.. Från början var det väldigt fint, lockigt och fluffigt, men nu känns det mest som svinto..och då måste jag klippa mig men det kommer jag inte klara av, då kommer jag sakna mitt långa raka hår, det gör jag lite redan. Därför kommer här lite bilder för att minnas den gamla goda tiden ;)

                                  
 Rakt o fint                            Fluffig lugg =)                   Kan knappt hålla mig för skratt ;)

           
Lockar                                   Ett praktexemplar :-)

Söndag

Idag är det söndag och vi har varit på väla (med VI menas nästan alltid nuförtiden de tre musketörerna jag, oskar & hugo). Det var misslyckat kan jag säga. Jag handlade typ inget (en fotoram & två väskor som tillsammans kostade 80 spänn). Har aldrig handlat så lite på väla någon gång. Har aldrig varit där en sådan snabbvisit, jag brukar kunna gå där i många timmar och idag gick vi kanske 1,5 tim. Har aldrig heller varit inne i så få affärer. Och min favvo affär, Gina Tricot, gick ut därifrån tomhänt. Det har heller aldrig hänt på väla förr. Och det suger! Om man ändå ska ägna typ hela dagen åt att åka någonstans så kan man ju lika bra få ut någonting av det också. Annars hade vi lika gärna kunnat stanna hemma och städa lägenheten som reservplanen var. Den är i behov av en städning nu inför stundande visningar som jag tror kommer börja trilla in imorron (jobbigt, vill inte ha människor runt-rännandes i vårt hem)...

Innan idag läste jag ut boken som jag köpte för 59 kr efter ett infall jag fått när jag besökte Rusta för att kolla på tavellister i torsdags. Det var Nicole Richies "Sanningen om diamanter". Och jag läser egentligen inte ens böcker, eller jag läste aldrig böcker, bara tidningar. Men i höstas fick jag för mig att jag skulle börja med det så jag beställde några böcker. Och innan jul hade jag läst klart "Desperate Houseman", innan nyår hade jag läst ut Magdalena Graafs självbiografi från tiden då hon levde med en man som misshandlade henne. Och efter det försökte jag mig på Carolina Gynnings bok, jag ansträngde mig verkligen i flera kapitel men jag fastnade aldrig för den, allt handlade ju bara om hur snygg hon var och att hon var modell etc..  Men det känns konstigt att jag har börjat göra något som egentligen inte alls är min grej, vilket är att läsa.

Var även ute och gick en runda imorse, drygt en timme. Vaknade innan 9 och kände mig utvilad så jag gick upp och snörade på mig skorna och gav mig iväg. När jag kom hem stegade jag in i duschen och sen var det frulle som gällde. Efter det kände man sig riktigt uppiggad.

Imorron är jag Lajdiig och då är det tvätta, promenad och städning som står på schemat. Qul!

MöbLeR

Igår var vi på bromölla möbelaffär och hade huvudbry med möbler. Det är svårt!
Hade ju tänkt mig soffan Grande. Men när vi kom dit tyckte Oskar att den var för liten så vi fick spana vidare, då kikade vi på soffan Magnum. Den var väldigt fin. Samma modell, två sits + divan, men den var mycket större och kostade 4 000kr mer. I affären fanns den i ljusgrå, ååååhh vad jag tyckte den färgen var fin, men vi har redan innan bestämt att vi inte ska ha en ljus färg, det ser så lätt smutsigt ut efter ett tag. Så vi tittade på andra färgprover, där fanns två som vi fastnade för och det var en mörkgrå och och en svartmelerad. Så det skulle vi fundera vidare på. Sen idag åkte jag, älskling o Hugo hem till deras syrra med familj. Och väldigt konstigt nog så hade dem en Magnum, en orange. Så nu fick vi verkligen tillfälle att provsitta den, PÅ RIKTIGT. Den var verkligen mysig. Och Kim o Dan var verkligen nöjda med den. Sofffan var verkligen stor och härlig och Dan sa: "Hur full den än är så får man alltid plats med mer i den!" Och då tänkte jag bara: Den ska vi ha!

Annars får vi fortsätta med vår möbeljakt... Men ska vi ha möblerna till inflyttningsdagen så får vi snart beställa för det kan vara mellan 6-10 veckors leveranstid, så då är det dags. För idag är det två månader tills vi får nycklarna =) =) =) =) =)

RSS 2.0